Vick Versteijnen wint de Morocco Desert Challenge 2023!

Het team van Versteijnen Truck Racing is vandaag donderdag 20 april vertrokken op weg naar Marokko. Versteijnen Truck Racing rijd met hun eigen Iveco powerstar, welke een complete make over heeft gehad naar onze huisstijl.

Vrijdag 21 en zaterdag 22 april - Scruteneering

De Morocco Desert Challenge start met zijn “scruteneering” in de mondaine Marokkaanse badstad Agadir. Bivak 0 bevindt zich op Place Al Amal, Agadir’s grootste publieke plein. Het rally hotel, waar iedereen zal worden gehuisvest, ligt aan het plein.

Zondag 23 april - Start proloog

Wat een mooie start van de Morocco Desert Challenge 2023 de heren zijn als 2de gefinsht. Tijdens de korte proloog van 38.9km waren er mooie aaneenschakelingen van bochten, bultjes en sprongen voor de wielen. Al slingerend reden ze door een landschap dat doet denken aan een Afrikaanse Savanne. De pistes bestonden vooral uit een zachte, zanderige maar toch snelle ondergronden, en vooral: er viel geen steen te bespeuren! Vick, André en Teun zijn erg blij met het goede resultaat van de proloog!

Maandag 24 april - Agadir - Assa

Vandaag stond er de eerste lange stage met maar liefst 356 kilometer op het programma met verschillende soorten tracks met heel veel stenen, zand, snelle paden, rivierbeddingen, die voor de navigator een echte uitdaging zijn. Vick, Teun en André starten vandaag te gelijk met Janus van Kasteren op het strand. Na een kort duel nam Janus de voorsprong.

Vick Versteijnen "Wat ging het ontzettend lekker vandaag! continue stuivertje wisselen met Janus, met een doorkomst op plek 1 tijdens de service stop! Helaas gingen na de service stop de banden parten gingen spelen. In het laatste gedeelte, 2 keer een band moeten wisselen en van de derde band liet het loopvlak los waardoor we de laatste 90 kilometer maar 70 km/ph konden rijden. Gevolg is helaas een 4de plaats vandaag. Maa de truck doet het verder geweldig, en de navigatie gaat fantastisch en foutloos. Dus op naar morgen, nieuwe ronde, nieuwe kansen. De monteurs zijn weer heel hard aan het werk om de truck weer tip top in orde te maken'.

Dinsdag 25 april - Assa - Foum Zguid

Tijdens de 416km lange stages van de Morocco Desert Challenge hebben Vick Versteijnen, André van der Sande en Teun van Dal laten zien dat ze mee vechten voor een podiumplek. De stage bestond uit snelle stukken, fesh fesh en enkele duinen. De truck deed het super en ondanks de hitte zaten de heren er lekker in. De temperaturen liepen vandaag op naar 50 á 60 graden in de cabine maar dat weerhield hen er niet van om de eerste plaats te bemachtingen.

Woensdag 26 april - Foum Zguid - Foum Zguid

Vandaag stond er wederom een wisselende stage op het programma met snelle paden, de eerste echte duinpartijen en droge rivierbeddingen. Vick Versteijnen en zijn bemanning begonnen de dag wederom erg goed ondanks een storing in de versnellingsbak waardoor zij meerdere keren hebben moeten stoppen hebben ze toch wederom de dagoverwinning op hun naam gezet!

Donderdag 27 april Foum Zguid - M'hamid

Teun van Dal was vandaag ijzersterk in het navigeren. Vele trucks waren lang zoekende naar een waypoint maar Teun was het spoor niet lang bijster. In deze etappe  van maar liefst 335km lang werden er langs de orginele historische ''Dakar' routes gereden. Ook vandaag kregen Vick, André en Teun met extreme hitte te maken. Na een geweldige dag te hebben gereden zijn de heren op een knappe 2de plaats binnen gekomen. In het algemeen klassement staan de mannen nu op nummer 1!

Vrijdag 28 april M'hamid - M'hamid

Door de extreme hitte is de etappe van vandaag ingekort naar 150km. Deze dag was wederom een lastige voor de navigatoren maar ook vandaag deed Teun van Dal het uitstekend. De heren hebben vandaag het gas er weer goed op kunnen houden en hebben opnieuw een dagzegge te pakken. Hiermee lopen ze steeds verder uit op de nummer 2 in het algemeen klassement.

Zaterdag 29 april M'hamid - Merzouga

Net als de 7de etappe is de etappe van vandaag ingekort ivm. de extreme hitte naar 260 kilometer. Dit betekend dat er mooie duinpartijen zijn uitgehaald, jammer wat deze zijn altijd erg mooi om in te rijden. In 3:46:32 uur is de finishlijn behaald en voor de 4de keer hebben de heren de 1ste plek in het dagklassement gepakt. Op naar de laatste dag morgen!

Zondag 30 april Merzouga - Merzouga

Wat een fantastische dag om de Morocco Desert Challenge af te sluiten. In de laatste 95 kilometer hebben Vick, André en Teun nog een laatste keer kunnen laten zien waartoe ze in staat zijn. De rally is afgesloten met wederom een 1ste plaats van de dag wat automatisch inhoudt dat zij de winnaar zijn van de Morocco Desert Challenge 2023!

Morocco Desert Challenge 2020

Van 16 tot 25 april zal Vick Versteijnen met zijn eigen team Versteijnen Truck Racing voor de 3de keer deelnemen aan de Morocco Desert Challenge. Ze zullen aan de start verschijnen met onze bekende Black Nose - Scania Torpedo. Het team is het afgelopen jaar druk bezig geweest om de truck weer start klaar te maken voor deze mooie rally.

Technische keuring Morocco Desert Challenge bij Versteijnen Trucks

Op 14 maart 2020 zal voor de 2de keer de keuring van de Morocco Desert Challenge bij ons plaats vinden. Dit jaar is de Technische Keuring ook opgesteld voor bezoekers. Je bent van harte welkom om hier een kijkje te komen nemen. Op deze dag zul je kunnen genieten van alle Nederlandse en Vlaamse motoren, quads, suv's en trucks die deelnemen aan de Morocco Desert Challenge 2020. Een unieke kans om vele pk's en racemonsters van dichtbij bij elkaar te zien.

Technische Keuring Morocco Desert Challenge Gecanceld!

Het zal jullie niet ontschoten zijn dat er door het opkomende Coronavirus Covid-19 vele evenementen in Nederland worden gecanceld. Wij willen samen met de organisatie van de MDC 2020 ook onze verantwoording nemen en hebben daarom besloten dat de technische keuring van zaterdag 14 maart wordt gecanceld. Wij vinden het erg jammer en keken er ontzettend naar uit maar dit is voor nu de beste beslissing die wij kunnen nemen. Hieronder het bericht van de organisatie.

Met spijt in het hart hebben we zonet de beslissing genomen om de pre-keuring van zaterdag 14 maart in Gilze af te gelasten. Tijdens de afgelopen 24u werden er zowel in België als in Nederland, en dan voornamelijk in Noord-Brabant waar de keuring zou plaatsvinden, opnieuw meer dan 100 nieuwe besmettingen met het Corona COVID-19-virus vastgesteld. Als organisator kan je niet anders dan de ernst van de situatie te aanvaarden, je verantwoordelijkheid op te nemen en de pre-keuring daarom af te gelasten. We verschuiven de keuring van alle Nederlandse en Vlaamse wedstrijdvoertuigen naar Agadir, in de dagen vóór de start van de rally.

Nochtans hebben mijn team en veel toeleveranciers (zoals de drukkerij van Réne Van Eerd) alles in het werk gesteld en dag en nacht doorgewerkt om klaar te zijn voor de pré-keuring. In het bijzonder wil ik Vick Versteijnen en zijn crew nog eens extra bedanken. Tot 2u vannacht zijn ze druk geweest met het vrijmaken en poetsen van 5000m² overdekte showroom om er een onvergetelijke dag van te maken; spijtig genoeg tevergeefs.

Bijkomende reden van deze annulatie is ook dat de Morocco Desert Challenge, en alles eromheen, bekend staat om de toffe sfeer en gezelligheid, en dat kunnen we nu, gezien de huidige omstandigheden, jammer genoeg niet garanderen. Het idee dat de pré-keuring al ging plaats vinden in een gespannen sfeer waarbij we elkaar de hand niet kunnen schudden en panische angst hebben voor iemand die eens moet niezen, stemde ons niet echt vrolijk.

Dus vandaar onze excuses voor deze laattijdige berichtgeving maar spijtig genoeg verandert de situatie niet meer dag na dag, maar haast uur na uur. En 'desperate times need desperate measures'.

Wat nu? Tot nader order hebben we geen nieuws van de Marokkaanse overheid in verband met de evenementen die gepland staan in april. We wachten nog even in spanning af maar sleutelen uiteraard al volop aan een plan B. Hopelijk binnen enkele dagen meer nieuws. Keeping our fingers crossed!

Morocco Desert Challenge 2019

DIt jaar hebben Vick Versteijnen en zijn team voor de 2de keer deelgenomen aan de Morocco Desert Challenge. De Morocco Desert Challenge is intussen uitgegroeid tot de een na grootste Rally Raid ter wereld. Het Afrikaanse continent heeft veel te bieden, snelle paden, heel veel stenen en prachtige hoge duinen. 8 dagen lang strijden de teams niet alleen tegen elkaar maar voornamelijk tegen de elementen. Het materiaal heel houden is het belangrijkste als je de eindstreep wil halen.

Ruim 43 uur hebben we gedaan over de 2741km lange stages vol met zand, stenen (heel veel stenen), snelle tracks en hoge duinen, maar.. we hebben ze bedwongen! En dan nog al die uren die door het team in het bivak gewerkt zijn, om te zorgen dat we elk ochtend weer klaar waren voor de strijd.  

Zoals een echte rally hoort te zijn was ook dit jaar de Morocco Desert Challenge niet gemakkelijk, we hebben zeker ons deel van pech gehad onder andere in de vorm van lekke banden. Maar over het algmeen kunnen we terug kijken op een uiterst succesvolle rally.  Want wat hebben we als team een prachtige prestatie neergezet, niet alleen tijdes de rally maar ook daarvoor. Een 11de plaats in het algemeen klassement in een zware rally als de Morocco Desert Challenge is iets waar we als team meer dan trots op kunnen zijn, iets dat alleen bereikt wordt met een degelijke voorberiding en een toegewijd team!

Hulp nodig bij je aankoop?

We helpen je graag bij het maken van de juiste aankoop.
Vandaag geopend van 08:00 tot 18:00, morgen van 09:00 tot 12:00.

Contact opnemen