Vick Versteijnen aan de start van de Dakar Rally 2024 in Saudi-Arabië

Op zaterdag 31 december zal het team van Versteijnen Truck Racing vertrekken naar Saudi-Arabië om deel te nemen aan de Dakar Rally 2024. Vick Versteijnen rijd dit jaar met zijn eigen Iveco Power Star onder de naam van Versteijnen Truck Racing. Hij komt dit jaar niet meer uit voor Team de Rooy.

Maandag 1 januari worden de voertuigen opgehaald in de haven en vertrekken de mannen richting het eertse Bivak in Alula. Alle deelnemers verblijven vanaf dan in het bivak en van daaruit worden de technische- en administratieve keuringen gehouden. Het startpodium voor de proloog is bij de uitgang van het bivak. Vrijdag 5 januari begint de rally met een korte proloog. De uitslag is bepalend voor de startvolgorde in de eerste etappe op zaterdag 6 januari.


Fantastische Shakedown

Na de geweldige overwinning van de Morocco Dessert Challenge heeft het team zich weer maximaal ingezet om de truck in top conditie te krijgen. Na de Shakedown in Saudi-Arabië zijn er nog wat kleine dingen aan de truck bijgesteld en nu is hij klaar voor de start op 5 januari in Alula. Iedereen is enthousiast en gemotiveerd dus laat de proloog maar komen!

Route Dakar 2024

Hieronder is de route van Dakar 2024 te vinden, we zullen iedere dag deze pagina update met het laatste nieuws vanuit het team. Ook kunt u de (voorlopige) standen vinden van de stages die gereden zijn. Voor alle foto's klik hier of kijk bij de kop Foto's wat in het menu te vinden is.

Proloog Alula - Alula    

Stage:             28km

Verbinding:    158km    

Finish:             11        

De eerste etappe wordt gereden in een adembendenmd landschap. De deelnemers slalommen tussen rotsen, op zandpaden en off-track gedeelten. Met een 11de plek op 2.33 min. van de nr. 1 zijn de mannen zeer tevreden!! Ze hebben behouden gereden en geen onnodige risico's genomen in het stof. Morgen wacht een zware proef van 414 kilometer richting Al Henakiyah. Het belooft een zware proef te worden met heel veel stenen.

Stage 1 Alula - Al Henakiyah  

Stage:             414km

Verbinding:    127km    

Finish:             10      

Een mooie 10de plek voor de heren! De etappe begon goed en na 120km kregen ze te horen dat de stage werd ingekort naar 280km. Door het zoeken naar een wp zijn er wat minuten verloren maar Vick is tevreden over het resultaat. Door de focus is er weinig tijd om van de prachtige omgeving te genieten dus gelukkig hebben we de foto’s . Op naar morgen weer een nieuwe dag met mooie uitdagingen .

Stage 2 Al Henakiyah - Al Duwadimi      

Stage:             463km

Verbinding:    192km    

Finish:            24

Vandaag een specialstage van 463 km van Al Henakiyah naar Ad Duwadimi met een liaison van in totaal 192 km. De eerste 30 km stage bestaat uit duinen, daarna komen de snelle paden waar de mannen echt gas kunnen geven.

Het was weer een uitdagende zware dag vandaag! In het begin van de proef, na ongeveer 40 km in de duinen kregen de mannen te maken met een motorstoring waardoor ze de rest van de proef helaas maar op 50% konden rijden en de motor steeds moesten resetten. Nu terug in het bivak gaan de monteurs weer aan het werk, en morgen staan we er gewoon weer.

Stage 3 Al Duwadimi - Al Salamiya

Stage:             438km

Verbinding:    295km    

Finish:            9

Vandaag een top dag voor de mannen, ondanks dat de motorstoring van gisteren terug kwam zijn ze toch van plek 24 naar plek 9 gereden! Door het stof en andere deelnemers wel wat tijd verloren, maar verder ging het super! De crew zit in spanning te wachten tot het moment dat de mannen binnenkomen! Daarna 2 uur tijd om te servicen, waarna ze 100 km moeten rijden naar het parc ferme om te overnachten. Morgen op naar stage 4!

Stage 4 Al Salamiya - Al-Hofuf

Stage:             299km

Verbinding:    332km    

Finish:             6

Wederom een goede dag vandaag met als mooi resultaat de 6de plaats. Dit zet ons op de 10de plek in de general ranking! Het was een moeilijke etappe voor de navigator maar Teun van Dal heeft Vick er pefect doorheen geloodst. De route werd afgewisseld met snelle paden en mooie duinen. De laatste paar kilometers van de etappe waren gecanceld in verband met de vele toeschouwers op de route. Morgen nog 1 dag en dan door naar de lange Marathon stage van donderdag op vrijdag.

Stage 5 Al-Hofuf - Shubaytah

Stage:             118km

Verbinding:    527km    

Finish:             3

Vandaag een top dag voor de mannen in de duinen en dit werd beloond met een 3de plek! De beste dagklassering tot nu toe. Morgen mogen we dan ook als 3de starten en worden de duinen nog hoger en spannender in de 48uurs marathon zonder service. De monteurs zijn weer hard aan het werk om de truck in perfecte staat te krijgen en daarna is het voor hun ‘rustdag’. Want vergeet niet dat zonder onze gemotiveerde en gepassioneerde monteurs de truck niet blijft rijden!

Stage 6 Shubaytah - Shubaytah 48u marathon

Stage:             572km

Verbinding:    209km    

Finish:             5

Het eerste deel van de 48u marathon is een echte 'bijltjesdag'. De duinen van Shubaytah zijn heel erg hoog en kennen diepen dalen. Heel veel trucks kwamen hierdoor al snel in de problemen en er staan er nog vele in de donkere duinen van de Empty Quarter. Onze mannen hadden daarin tegen weer een erg goede dag met op wp6 een nette 5de plaats met slechts +55 minuten achter op de nummer 1. André, Teun en Vick staan met 4 anderen trucks op Bivak 2 alleen Mitchel van de Brink en Martin Macik staan op Bivak 3 alle andere trucks staan op bivak 1 of daarvoor nog. In het algemeen klassement staan Vick, André en Teun nu op plek 5! Wij zijn benieuwd naar wat de dag van morgen ons gaat brengen.

Het tweede deel van de 48hrs chrono etappe is wederom fantastisch gegaan. André, Teun en Vick hebben maar 1 waypoint gemist, Janus van Kasteren overeind gezet, én ook nog een buggy gezocht op verzoek van de organisatie. Ondanks dat op een mooie 4de plaats gefinisht! De mannen staan nu 5de in het algemeen klassement! We hopen nog tijd terug te krijgen, maar voor het klassement maakt dat op dit moment nog niet uit. Maar de rally is pas op de helft. Morgen is het rustdag voor de coureurs in Riyadh.

Rest Day Riyadh

Stage 7 Riyadh - Al Duwadimi

Stage:             483km

Verbinding:    390km    

Finish:             4

Na de rustdag van gisteren zijn de mannen weer goed van start gegaan. Het was wederom een zware etappe en de heren zaten er vandaag niet helemaal lekker in. Vrij in het begin kregen ze al een lekke band waardoor ze het tempo wat aangepast hebben. Maar ondanks dat hebben ze een goede dag gehad een fantastisch resultaat. Vick, André en Teun zijn als 4de gefinisht, hiermee houden ze de 5de plek in het algemeen klassement.

Stage 8 Al Duwadimi - Hail

Stage:             458km

Verbinding:    220km    

Finish:             5

Met een mooie 5de tijd in deze 8ste etappe zijn de mannen dik tevreden! Het was een snelle proef met over het algemeen harde duinen, en verraderlijke stenen aan het einde van de proef. Ook de service had een verplaatsing vandaag, onderweg 'nieuwe' vrienden gemaakt, je merkt dat de Dakar Rally iets meer gaat leven onder de bevolking, er werden aan de finish en onderweg meerdere foto's met de rally fans gemaakt!

Stage 9 Hail - Alula

Stage:             417km

Verbinding:    222km    

Finish:             9

Van Ha'il naar Al Ula een special stage van 436 km met in totaal 225 km verbinding. De proef kruisde vandaag 2 keer de serviceroute, voor de monteurs een mooie kans om ook iets van de rally te zien!  Het was vandaag een hele zware dag voor de truck maar ook voor de mannen. Veel stenen, rotsen, zand en onderweg nog hulp geboden aan Mitchel van de Brink want die had een kapotte turbo. Vandaag als 9de gefinisht wat lager dan de afgelopen dagen maar we houden onze 5de positie overall!

Stage 10 Alula - Alula

Stage:             371km

Verbinding:    241km    

Finish:             16

Geen beste dag voor André, Teun en Vick tijdens de 10de etappe van Dakar 2024. Er waren wederom stenen, heel veel stenen. Anja van Loon was de helpende hand voor onze mannen door een band af te staan. De truck heeft door de padden ook weer veel geleden dus de monteurs hebben nog een druk programma deze avond en nacht. De mannen zijn vandaag als 16de gefinisht wat ook een groot nadeel is voor morgen want dat betekend starten in de stof. Gelukkig staan we nog steeds 5des in het algemeen klassement. Op naar weer een nieuwe dag morgen, nog 2 stages te gaan tot de finish!

Stage 11 Alula - Yanbu

Stage:             480km

Verbinding:    107km    

Finish:             17

Het was weer een dag met hindernissen vandaag! Op km 185 kwamen de mannen erachter dat er wederom een scheur in het chassis zat. Op eieren toch de proef gelukkig uit kunnen rijden met een 17de plaats als resultaat. De 5de plaats algemeen staat gelukkig nog steeds, morgen de laatste dag, waarop we zeker nog gas gaan geven om deze mooie 5de plaats te kunnen behouden.

Stage 12 Yanbu - Yanbu - Finish

Stage:             175km

Verbinding:    153km    

Finish:      

Live Tracking Dakar 2024

Dagelijks is de Dakar Rally te volgen op tv via RTL7 en Omroep Brabant. Ook via onderstaande live trackings van Dakar 2024 kunt u ons team Live volgen.

Live Tracking - World rallyraid championship

Live Tracking - Trackingdakar

Rally Maniacs

Dakar.com

RTL GP

Hulp nodig bij je aankoop?

We helpen je graag bij het maken van de juiste aankoop.
Vandaag geopend van 09:00 tot 12:00, morgen gesloten.

Contact opnemen