​​​​​​​

​​​​​​​Vick Versteijnen gaat naar Dakar 2022 met Team De Rooy!

Hieronder het persbericht vanuit Team De Rooy:

Hans Stacey toch niet naar Dakar, Vick Versteijnen terug bij Team De Rooy

Team De Rooy heeft een door diverse trainers en artsen een begeleid-conditie-trainingsprogramma met daarbij periodieke inspanningstesten. In de recente test met Hans Stacey onthulde een afwijking t.o.v. eerdere metingen. Met aansluitend onderzoek in het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven, uitgevoerd door diverse specialisten, heeft zich geen oorzaak van de afwijking onthuld. Nader onderzoek is vereist, wat gezien het korte tijdsbestek, pas na Nieuwjaar kan plaatsvinden. De betrokken specialisten hebben samen met Hans Stacey dan ook moeten concluderen dat deelname aan de komende Dakar, gezien de bevindingen, niet verstandig is. Team De Rooy betreurt dit zeer maar zijn samen met Hans van mening dat gezondheid en veiligheid boven alles staat, zelfs voor een deelname aan de Dakar rally 2022.

Vick Versteijnen, samen met zijn vaste navigator Teun van Dal, zijn bereid gevonden om de plaats van Hans Stacey en zijn navigator Anton van Limpt in te nemen. Randy Smits, de monteur van Hans Stacey, complementeert het team van Vick Versteijnen. Vick en Teun zijn geen onbekenden voor Team De Rooy. Beiden maakten eerder al deel uit van het team tijdens de Dakar 2019 en hebben dus de nodige ervaring zowel met het team als met de Iveco Powerstar rallytruck. Omdat Vick en Teun vooraf niet hebben kunnen testen en ook de nodige kilometers niet hebben kunnen maken, zal hun rol eruit bestaan om binnen de mogelijkheden hun bijdrage te leveren aan het totale team resultaat. Team De Rooy is bijzonder tevreden met de hernieuwde samenwerking met Vick Versteijnen en Teun van Dal en wensen hen natuurlijk veel succes.

Team De Rooy


Dagelijks zijn wij te volgen via RTL7, Omroep Brabant en onze eigen Facebook.


Look here for some english updates!!!

Dakar route 2022 - January 1st / 14th - Team de Rooy

Hieronder staat de route beschreven van Dakar 2022 in Saudi Arabia. Onze deelname is mede mogelijk gemaakt door onze trouwe sponosoren

Reijrink Staalconstructie                               Beequip                               RopaSign                               ​​​​​​​Salon Ortega


Dakar 2022 - Stage 1A -  Qualifying Stage

Vandaag hebben de heren hun eerste korte proef van 19km gereden. Helaas kwamen ze er al snel achter dat de motor koelings problemen had waardoor de motor zichzelf terug regelde en het vermogen verloren ging. Hierdoor konden ze nog maar met 30km/h een duin op wat resulteerde in een 18de plek voor vandaag. De compleet nieuwe Truck heeft veel potentie en de monteurs zijn nu bezig om de problemen op te lossen. Ze verwachten morgen zonder problemen aan de start te staan. Voor morgen staat er een special van 333km op het programma. Er wordt een lus gereden in de buurt van Ha’il. Het zal een moeilijke etappe voor de navigatoren worden in het noorden van Saoedi Arabië met veel zand en enkele duinen.

Dakar 2022 - Stage 1B - Ha'il - Ha'il

Vick, Teun en Randy hebben een onverwachte leuke en goede dag gehad vandaag, die resulteerde in een 13de plaats in de dagklassering én ze staan nu 13de overall!

Teun: "We zijn vandaag heel behouden begonnen, toen bleek dat de temperatuur goed bleef zijn we het tempo steeds wat op gaan schroeven. Op het laatst bij wp52 lang aan het zoeken geweest en veel tijd verloren. We lagen op dat moment 8e. Maar uiteindelijk toch een prima resultaat.... De truck heeft het super gedaan, hele dikke veer voor de monteurs die dus afgelopen nacht TOP werk hebben verricht!".

Morgen is er ivm zware regenval en overstromingen geen marathon etappe. Het marathon bivak staat daardoor onder water! Na de proef van 338 kilometer, gaan we direct naar het bivak van Al Qaisumah, waar ook alle assistentie heen gaat! Zij hebben hierdoor wel een hele lange verbinding.

Dakar 2022 - Stage 2 - Ha'il - Al Qaisumah

Het team heeft vandaag weer een super dag gehad! En zijn gefinisht op een prachtige 10de plek!

Vick: "Het was een hele leuke proef, maar tijdens de verplichte rust pauze zagen we dat de naafkering lek was en dat is vaak zwaar foute boel. Daardoor konden we het banden aflaatsysteem niet meer gebruiken en moesten we met té hoge banden druk door de duinen vliegen om boven te komen. Maar dat is goed gelukt ondanks dat we verschillende keren moesten steken daardoor, en zijn we blij dat we niet uitgevallen zijn! We leren de vernieuwde Iveco Powerstar steeds beter kennen, en weten zéker dat er nog veel meer in zit! We kijken vol vertrouwen en met héél veel zin uit naar morgen!".

Dakar 2022 - Stage 3 Al Qaisumah - Al Qaisumah

Vandaag begonnen de heren de proef met een kleine tegenvaller voor het eerste wp kwamen ze vast te zitten. Ze herpakte zichzelf snel en zaten weer lekker in de wedstrijd maar helaas kregen ze nog een lekke band op een hoge duin. Ondanks de tegenslagen hebben ze een prima dag gehad gaf Vick Versteijnen aan .

Dit gevoel was op de verbinding naar het bivak snel weg want na enkele kilometers waren er problemen met de Naaf, deze liep muurvast en hierdoor konden ze niet meer verder rijden. Na enkele uren sleutelen is de truck weer rijdende en zijn ze zojuist (te laat) in het bivak aangekomen. Hierdoor krijgen ze waarschijnlijk een tijdstraf van 5uur. De heren zijn teleurgesteld dat ze door een technisch mankement op de verbinding de tijdstraf krijgen. Maar wederom complimenten aan de monteurs die de truck weer zo snel rijdende hebben gekregen. Laten we hopen dat de heren morgen weer goed van start kunnen gaan, aan de inzet monteurs zal het in ieder geval niet liggen!

Dakar 2022 - Stage 4 - Al Qaisumah - Riyadh

Topdag voor Vick en zijn mannen!!

Vick verteld enthousiast: "Vandaag was een echte mooie en zware dakar proef, veel stenen en hoge duinen, snelle stukken en op het laatst ook nog verraderlijke natte wadi’s waar o.a een Kamaz muur vast stond. Bij de laatste pauze plek zagen we dat de band rechts achter op het staal zat. Maar deze mag je alleen in de proef wisselen, we hebben toen besloten de snelheid eruit te halen en niet te wisselen. Gelukkig hebben we de finish daarmee gehaald op een mooie 8 plek, zeker gezien we als 19e moesten starten zijn we hier dik tevreden mee! Op naar meer van deze mooie dagen!".

Dakar 2022 - Stage 5 - Riyadh - Riyadh

Wat hebben de heren weer een fantastische dag gehad vandaag. Ze zijn als 7e gefinisht en staan nu in de general ranking op de 8ste plaats!

Vick net nadat hij de proef uit kwam: "Hij ging weer lekker vandaag. We krijgen steeds meer gevoel bij de truck. Helaas 1 lekke band wat ons weer zeker 5 minuten gekost heeft. We zijn zeer tevreden over de truck en het team er achter. Na de rustdag gaan we proberen er nog een tandje bij te doen . Vandaag was een mooie afwisselende proef met duinen, rivierbeddingen, rotsen en veel snelle stukken op de open vlakte waarbij het navigeren het verschil maakte".

Dakar 2022 - Stage 6 - Riyadh - Riyadh

Nog een top 10 klassering voor Vick, Teun en Randy!

Het was vandaag weer een mooie en zware proef met vlaktes met stenen, verraderlijke afstappen, snelle rivier beddingen en als afsluiter hele mooie hoge duinen. "Zo'n hoge duinen hebben we deze Dakar nog niet gezien. Helaas konden wij vandaag niet voluit rijden omdat mijn Hans systeem te strak stond afgesteld. Maar buiten dit hebben wij geen problemen gehad en zijn wij erg blij met een mooie 10de plek!! In het algemeen klassement staan we nog steeds op plek 8 dus dat is super en boven verwachting''. Aldus Vick na afloop van de stage.

Morgen is het rustdag en deze kunnen ze wel gebruiken want de heren merken aan hun lijven dat ze ongetraind zijn. Op naar een mooi tweede deel na de rustdag.

Dakar 2022 - Stage 7 - Riyadh - Al Dawadimi

Vandaag een 14de plek voor onze mannen.

Binnen enkele kilometers na de start zagen Vick, Teun en Randy de truck van Janus op zijn kant liggen. Ze hebben hem geholpen om de truck weer op 4 wielen te krijgen. Toen Mitchel er was hebben zij dit overgenomen en zijn onze mannen doorgereden.

Helaas werd de motor vandaag ook weer warm waardoor ze maar op 60 a 70% van het vermogen hebben kunnen rijden. Ook werkte het bandenaflaadsysteem niet waardoor de mannen de banden zelf hebben moeten aflaten voordat ze de duinen in gingen en daarna ook weer handmatig hebben moeten oppompen. Al met al 20 minuten verloren door deze technische problemen. Maar ondanks dit hebben ze wel lekker gereden. Op naar morgen weer een nieuwe dag met hopelijk weer een top 10 positie!

Dakar 2022 - Stage 8 - Al Dawadimi - Wadi Ad Dawasir

Vandaag zijn de heren net buiten de top 10 gevallen en zijn zij op een nette 11de plaats geëindigd.

Vick kijkt met een dubbel gevoel terug op de dag van vandaag. "Het was een mooie proef. Veel afwisseling met snelle stukken, canyons en hoge duinen. De hoogste duinen tot nu toe. Helaas liet vandaag ook bij ons het bandenaflaatsysteem het weer afweten. Ondanks dat kwamen we er aardig doorheen. Helaas moesten we op een hoge duin, toen we achter Janus reden, keren. Dat was even lastig, maar daarna konden we het weer oppakken".

Het was een etappe met vele snelle stukken en canyons. De heren zaten lekker in de wedstrijd maar hebben mede door het haperende bandenaflaadsysteem twee keer vast gestaan in de duinen. Hier hebben ze totaal 20 á 25 minuten mee verloren. Maar dit mocht de pret in de cabine niet drukken want ze hebben genoten van deze mooie stage.

In het algemeen klassement staan de heren nog steeds op een 8ste plaats!

Dakar 2022 - Stage 9 - Wadi Ad Dawasir - Wadi Ad Dawasir

Een prachtig mooie dag met geweldige navigatie van Teun!

Zojuist zijn Vick, Teun en Randy gefinisht. Het was een prachtige proef met mooie duinen en snelle canyons.

Vick: ''Het was een prachtige proef met harstikke mooie duinen en canyons. Heel veel snel en je kon alleen het verschil maken door plank gas te geven. Dat hebben wij dan ook gedaan. Vanmorgen zaten we er super lekker bij en hebben wij even 7de gelegen uit het stof. In het begin gingen er heel veel mensen fout met het zoeken naar een Waypoint. Teun had deze eerder gevonden waardoor wij enkele trucks inhaalde. Wij waren als eerste weg en reden uit het stof met een hartstikke goed tempo. Maar je raadt het al de 3de dag we kwamen bij de duinen aan en het bandensysteem deed het weer niet. Dus we moesten stoppen eruit, truck uitzetten, hoofdstroom eraf, wachten... dan ben je helemaal uit het ritme. Ondertussen worden wij weer ingehaald door Tatra en Martin van den Brink. Daarna kwamen snelle stukken door de canyons met snelle stukken en veel stof wat daar ook blijft hangen. Tatra hebben we nog met veel moeite in kunnen halen maar verder was het levensgevaarlijk om verder in te gaan halen. We zijn daarom afstand gaan nemen omdat het zo'n snelle proef was hebben we hierdoor zeker 2 plekken verloren, super jammer. Met een 9de plek mogen wij blij zijn niets mee gemaakt en goed gereden maar wel super frustrerend dat het voor de 3de dag op rij problemen is met het bandensysteem. Al met al een mooie dag en goed gereden!".

Dakar 2022 - Stage 10 - Wadi Ad Dawasir - Bisha

Weer een top 10 klassering voor Vick, Teun en Randy ! Ze zijn vandaag als 8ste gefinisht en staan voorlopig op een 7de plek overall!!

De heren hebben vandaag weer een mooie proef gehad. Vele snelle stukken door canyons en los zand met een paar kleine duin doorsteken.

Vick: "We hebben er de hele dag super aangehangen. Het bandenaflaadsysteem weer kapot na een uur al. Gelukkig hebben we met 3 bar de dag goed uit kunnen rijden. Na de laatste pauzeplek hebben we nog even plankgas gereden omdat het goed ging en wij onze plek wilde behouden. Voor ons een super goede dag zonder dingen die tegen vielen dus dik tevreden. Wij hopen dat we het zo nog een paar dagen vol mogen houden dan is het helemaal geweldig. Vanavond is er nog flink werk aan de truck. Wij krijgen morgen duinen en dat wordt wel heel spannend. Wij hebben nu al 4 dagen op een rij problemen met het bandenaflaadsysteem en dat hebben wij morgen wel echt nodig".

Dakar 2022 - Stage 11 - Bisha - Bisha

De zwaarste etappe tot nu toe!

Vandaag was zeker de zwaarste proef voor de mannen het was flink opletten en flink aanhalen om naar boven te komen. Het waren hoge duinen en het was opletten dat je niet op je neus naar beneden kwam.

Vick: ''De eerste duinen hebben we een lekke band gehad daarna het tempo weer goed voort kunnen zetten . Wat snelle stukken er tussen en wadi's. Later kwamen we Martin tegen die helaas vierkant vast zat op een duin. We zijn even gestopt en hebben hem losgetrokken. Het eerst touw ging over de helft en toen hebben we ons touw gepakt en gelukkig kregen wij hem daarmee wel los. De route hebben we toen vervolgt. Daarna hebben we heel veel korte klippenpaden met korte duintjes. Daar kon je niet harder als 30 á 40 km/h het waren er oneindig veel het was flink werken maar wel uitdagend! Voorlopig staan wij op een 8ste plaats maar waarschijnlijk gaat de Hino er nog tussen uit want die heeft geen waypoints gehaald en dan staan wij op de 7de plaats. Het was een harstikke leuke dag en een zware proef maar een lekke band is niet leuk en door het helpen van Martin zijn wij ook een goede 5 minuten verloren. Dat wil zeggen dat Macik mij net voorbij is gekomen met 4 minuten waardoor ik in het algemeen klassement ook een plek opschuif. 8ste overall is veel hoger dan verwacht maar toch vinden wij het jammer dat we een plekje op moeten schuiven. Al met al een mooie dag en hard gewerkt! Wij zijn blij dat we zo weer in het bivak komen zonder grote problemen".

Op naar een mooie laatste dag morgen!!

Dakar 2022 - Stage 12 Bisha - Jeddah

Finish Dakar 2022! Super trots en blij met plaats 8 in het algemeen klassement.

De laatste etappe was er zeker een die niet te onderschatten was! Superblij dat we er zijn, het was een snelle en gevaarlijke maar prachtige proef, veel keien en bomen langs de kant van de soms hele smalle paden, door een grote tak ligt onze voorruit ook aan diggelen, maar we hebben het gas er vol opgehouden en keihard gereden!! Met de 8ste plaats overall op 23 sec van Martin Macik, zijn we ontzettend tevreden, dit is een resultaat dat we vooraf niet hadden verwacht. Met z'n drieën ongetraind in de truck, Teun die fantastisch goed genavigeerd heeft, en de eerste keer voor Randy in de truck. Team De Rooy, topteam, we hebben een hartstikke gave rally gehad, en we gaan met een super gevoel naar huis.

Hulp nodig bij je aankoop?

We helpen je graag bij het maken van de juiste aankoop.
Vandaag geopend van 08:00 tot 18:00, morgen van 09:00 tot 12:00.

Contact opnemen