Morocco Desert Challenge 2020

Van 16 tot 25 april zal Vick Versteijnen met zijn eigen team Versteijnen Truck Racing voor de 3de keer deelnemen aan de Morocco Desert Challenge. Ze zullen aan de start verschijnen met onze bekende Black Nose - Scania Torpedo. Het team is het afgelopen jaar druk bezig geweest om de truck weer start klaar te maken voor deze mooie rally.

Technische keuring Morocco Desert Challenge bij Versteijnen Trucks

Op 14 maart 2020 zal voor de 2de keer de keuring van de Morocco Desert Challenge bij ons plaats vinden. Dit jaar is de Technische Keuring ook opgesteld voor bezoekers. Je bent van harte welkom om hier een kijkje te komen nemen. Op deze dag zul je kunnen genieten van alle Nederlandse en Vlaamse motoren, quads, suv's en trucks die deelnemen aan de Morocco Desert Challenge 2020. Een unieke kans om vele pk's en racemonsters van dichtbij bij elkaar te zien.

Technische Keuring Morocco Desert Challenge Gecanceld!

Het zal jullie niet ontschoten zijn dat er door het opkomende Coronavirus Covid-19 vele evenementen in Nederland worden gecanceld. Wij willen samen met de organisatie van de MDC 2020 ook onze verantwoording nemen en hebben daarom besloten dat de technische keuring van zaterdag 14 maart wordt gecanceld. Wij vinden het erg jammer en keken er ontzettend naar uit maar dit is voor nu de beste beslissing die wij kunnen nemen. Hieronder het bericht van de organisatie.

Met spijt in het hart hebben we zonet de beslissing genomen om de pre-keuring van zaterdag 14 maart in Gilze af te gelasten. Tijdens de afgelopen 24u werden er zowel in België als in Nederland, en dan voornamelijk in Noord-Brabant waar de keuring zou plaatsvinden, opnieuw meer dan 100 nieuwe besmettingen met het Corona COVID-19-virus vastgesteld. Als organisator kan je niet anders dan de ernst van de situatie te aanvaarden, je verantwoordelijkheid op te nemen en de pre-keuring daarom af te gelasten. We verschuiven de keuring van alle Nederlandse en Vlaamse wedstrijdvoertuigen naar Agadir, in de dagen vóór de start van de rally.

Nochtans hebben mijn team en veel toeleveranciers (zoals de drukkerij van Réne Van Eerd) alles in het werk gesteld en dag en nacht doorgewerkt om klaar te zijn voor de pré-keuring. In het bijzonder wil ik Vick Versteijnen en zijn crew nog eens extra bedanken. Tot 2u vannacht zijn ze druk geweest met het vrijmaken en poetsen van 5000m² overdekte showroom om er een onvergetelijke dag van te maken; spijtig genoeg tevergeefs.

Bijkomende reden van deze annulatie is ook dat de Morocco Desert Challenge, en alles eromheen, bekend staat om de toffe sfeer en gezelligheid, en dat kunnen we nu, gezien de huidige omstandigheden, jammer genoeg niet garanderen. Het idee dat de pré-keuring al ging plaats vinden in een gespannen sfeer waarbij we elkaar de hand niet kunnen schudden en panische angst hebben voor iemand die eens moet niezen, stemde ons niet echt vrolijk.

Dus vandaar onze excuses voor deze laattijdige berichtgeving maar spijtig genoeg verandert de situatie niet meer dag na dag, maar haast uur na uur. En 'desperate times need desperate measures'.

Wat nu? Tot nader order hebben we geen nieuws van de Marokkaanse overheid in verband met de evenementen die gepland staan in april. We wachten nog even in spanning af maar sleutelen uiteraard al volop aan een plan B. Hopelijk binnen enkele dagen meer nieuws. Keeping our fingers crossed!

Morocco Desert Challenge 2019

DIt jaar hebben Vick Versteijnen en zijn team voor de 2de keer deelgenomen aan de Morocco Desert Challenge. De Morocco Desert Challenge is intussen uitgegroeid tot de een na grootste Rally Raid ter wereld. Het Afrikaanse continent heeft veel te bieden, snelle paden, heel veel stenen en prachtige hoge duinen. 8 dagen lang strijden de teams niet alleen tegen elkaar maar voornamelijk tegen de elementen. Het materiaal heel houden is het belangrijkste als je de eindstreep wil halen.

Ruim 43 uur hebben we gedaan over de 2741km lange stages vol met zand, stenen (heel veel stenen), snelle tracks en hoge duinen, maar.. we hebben ze bedwongen! En dan nog al die uren die door het team in het bivak gewerkt zijn, om te zorgen dat we elk ochtend weer klaar waren voor de strijd.  

Zoals een echte rally hoort te zijn was ook dit jaar de Morocco Desert Challenge niet gemakkelijk, we hebben zeker ons deel van pech gehad onder andere in de vorm van lekke banden. Maar over het algmeen kunnen we terug kijken op een uiterst succesvolle rally.  Want wat hebben we als team een prachtige prestatie neergezet, niet alleen tijdes de rally maar ook daarvoor. Een 11de plaats in het algemeen klassement in een zware rally als de Morocco Desert Challenge is iets waar we als team meer dan trots op kunnen zijn, iets dat alleen bereikt wordt met een degelijke voorberiding en een toegewijd team!

Hulp nodig bij je aankoop?

We helpen je graag bij het maken van de juiste aankoop.
Vandaag en morgen geopend van 08:00 tot 18:00.

Contact opnemen