Vick Versteijnen wint de Morocco Desert Challenge 2023!

Het team van Versteijnen Truck Racing is vandaag donderdag 20 april vertrokken op weg naar Marokko. Versteijnen Truck Racing rijd met hun eigen Iveco powerstar, welke een complete make over heeft gehad naar onze huisstijl.

Vrijdag 21 en zaterdag 22 april - Scruteneering

De Morocco Desert Challenge start met zijn “scruteneering” in de mondaine Marokkaanse badstad Agadir. Bivak 0 bevindt zich op Place Al Amal, Agadir’s grootste publieke plein. Het rally hotel, waar iedereen zal worden gehuisvest, ligt aan het plein.

Zondag 23 april - Start proloog

Wat een mooie start van de Morocco Desert Challenge 2023 de heren zijn als 2de gefinsht. Tijdens de korte proloog van 38.9km waren er mooie aaneenschakelingen van bochten, bultjes en sprongen voor de wielen. Al slingerend reden ze door een landschap dat doet denken aan een Afrikaanse Savanne. De pistes bestonden vooral uit een zachte, zanderige maar toch snelle ondergronden, en vooral: er viel geen steen te bespeuren! Vick, André en Teun zijn erg blij met het goede resultaat van de proloog!

Maandag 24 april - Agadir - Assa

Vandaag stond er de eerste lange stage met maar liefst 356 kilometer op het programma met verschillende soorten tracks met heel veel stenen, zand, snelle paden, rivierbeddingen, die voor de navigator een echte uitdaging zijn. Vick, Teun en André starten vandaag te gelijk met Janus van Kasteren op het strand. Na een kort duel nam Janus de voorsprong.

Vick Versteijnen "Wat ging het ontzettend lekker vandaag! continue stuivertje wisselen met Janus, met een doorkomst op plek 1 tijdens de service stop! Helaas gingen na de service stop de banden parten gingen spelen. In het laatste gedeelte, 2 keer een band moeten wisselen en van de derde band liet het loopvlak los waardoor we de laatste 90 kilometer maar 70 km/ph konden rijden. Gevolg is helaas een 4de plaats vandaag. Maa de truck doet het verder geweldig, en de navigatie gaat fantastisch en foutloos. Dus op naar morgen, nieuwe ronde, nieuwe kansen. De monteurs zijn weer heel hard aan het werk om de truck weer tip top in orde te maken'.

Dinsdag 25 april - Assa - Foum Zguid

Tijdens de 416km lange stages van de Morocco Desert Challenge hebben Vick Versteijnen, André van der Sande en Teun van Dal laten zien dat ze mee vechten voor een podiumplek. De stage bestond uit snelle stukken, fesh fesh en enkele duinen. De truck deed het super en ondanks de hitte zaten de heren er lekker in. De temperaturen liepen vandaag op naar 50 á 60 graden in de cabine maar dat weerhield hen er niet van om de eerste plaats te bemachtingen.

Woensdag 26 april - Foum Zguid - Foum Zguid

Vandaag stond er wederom een wisselende stage op het programma met snelle paden, de eerste echte duinpartijen en droge rivierbeddingen. Vick Versteijnen en zijn bemanning begonnen de dag wederom erg goed ondanks een storing in de versnellingsbak waardoor zij meerdere keren hebben moeten stoppen hebben ze toch wederom de dagoverwinning op hun naam gezet!

Donderdag 27 april Foum Zguid - M'hamid

Teun van Dal was vandaag ijzersterk in het navigeren. Vele trucks waren lang zoekende naar een waypoint maar Teun was het spoor niet lang bijster. In deze etappe  van maar liefst 335km lang werden er langs de orginele historische ''Dakar' routes gereden. Ook vandaag kregen Vick, André en Teun met extreme hitte te maken. Na een geweldige dag te hebben gereden zijn de heren op een knappe 2de plaats binnen gekomen. In het algemeen klassement staan de mannen nu op nummer 1!

Vrijdag 28 april M'hamid - M'hamid

Door de extreme hitte is de etappe van vandaag ingekort naar 150km. Deze dag was wederom een lastige voor de navigatoren maar ook vandaag deed Teun van Dal het uitstekend. De heren hebben vandaag het gas er weer goed op kunnen houden en hebben opnieuw een dagzegge te pakken. Hiermee lopen ze steeds verder uit op de nummer 2 in het algemeen klassement.

Zaterdag 29 april M'hamid - Merzouga

Net als de 7de etappe is de etappe van vandaag ingekort ivm. de extreme hitte naar 260 kilometer. Dit betekend dat er mooie duinpartijen zijn uitgehaald, jammer wat deze zijn altijd erg mooi om in te rijden. In 3:46:32 uur is de finishlijn behaald en voor de 4de keer hebben de heren de 1ste plek in het dagklassement gepakt. Op naar de laatste dag morgen!

Zondag 30 april Merzouga - Merzouga

Wat een fantastische dag om de Morocco Desert Challenge af te sluiten. In de laatste 95 kilometer hebben Vick, André en Teun nog een laatste keer kunnen laten zien waartoe ze in staat zijn. De rally is afgesloten met wederom een 1ste plaats van de dag wat automatisch inhoudt dat zij de winnaar zijn van de Morocco Desert Challenge 2023!

Hulp nodig bij je aankoop?

We helpen je graag bij het maken van de juiste aankoop.
Vandaag en morgen geopend van 08:00 tot 18:00.

Contact opnemen